Det existerar så många olika träningsformer att man kan bli galen för mindre. Den ena lovar guld och gröna skogar den ena stunden och avtar i popularitet nästa. Samma sak gäller med kosten. Vad ska man träna och hur ska man äta för att egentligen uppnå resultat? Det reder vi ut här.

Det viktigaste när du vill komma igång och träna är att du börjar i mindre skala, dels för att inte få skador och ta ut dig i onödan och dels för att inte tröttna i förtid och lägga av och bli en soffpotatis igen. Till träningen kan du dock lägga till andra metoder som att inta Vitaepro från Vitaepro.com där muskler och leder får det de behöver.

kvinna försöker få igen blixtlåsetViktnedgång

Beroende på varför du tränar kan olika träning vara olika bra. Om du ska gå ner i vikt bör du utöva en träningsform som bränner rejält med fett och detta i kombination med rätt kost och rätt intag kalorier. Konditionsträning där du får svettas mycket sätter igång fettförbränningen och gör att du undviker att bygga för mycket muskler.

Det kan också vara värt att veta att träning olika tider på dygnet har en större eller mindre effekt. Bland annat sägs det att morgonträningen är bättre för män rent generellt, medan kvinnor som vill gå ned i vikt bör träna på seneftermiddagen eller kvällen. Detta behöver dock inte vara ristat i sten eftersom det också handlar om hur du lägger upp din övriga kosthållning och levnadsstandard.

Hur ser det ut med kosttillskott?

Många som tränar och som gör det med ett verkligt mål använder sig av kosttillskott för att boosta kroppen. Det har dock varit ett omtvistat ämne eftersom en del hävdar att kosttillskott bara är ett humbug för att få sälja saker. Men ett kosttillskott när du tränar mycket kan hjälpa dig att komma till slutmålet fortare. Visst måste du äta korrekt och få det mesta av näringsintaget från maten, men för den som har vissa brister eller vill uppnå snabbare resultat ska definitivt ta ett tillskott av vitaminer eller hjälp för att motverka ömma leder och muskler. Inte minst om du tränar ofta och tungt.