I kampen mot Coronaviruset gäller det att hålla kroppen i trim med både träning, kosttillskott och goda vanor. Här får du goda råd för att hålla hälsan i topp i karantänen.

För många har det blivit en stor livsstilsförändring sedan gym, arbetsplatser och aktiviteter stängde ner för att hindra spridningen av viruset. För att kunna träna innanför hemmets fyra väggar kan det behövas ett nytänk och att använda sig av det som finns hemma. Skapa goda träningsvanor redan idag med enkla övningar. Se även till att få i dig rätt vitaminer så att du är maximalt rustad för en eventuell infektion.

Ta upp gamla träningsklassiker

Nu är det dags att gå tillbaka till de gamla klassikerna som sitter i ryggmärgen sen skolgymnastiken och som inte kräver några speciella redskap för att utöva. Djupa knäböj, upphopp, armhävningar och situps kräver endast en matta och någon kvadratmeter att röra sig på och ger en bra träning till hela kroppen.

Effektivt med alternerande set

För att få en riktigt effektiv träning kan du träna i set om två olika övningar, till exempel situps och djupa knäböj. Träna först magen med situps och gå sedan direkt till att träna ben-och sätesmuskulaturen med knäböj. Gå sedan tillbaka till situps. Genom att alternera på det här sättet kan en muskelgrupp vila samtidigt som du utför nästa övning.

Fyll på vitaminförråden

Det är en god idé att se till att du får i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler. Det kan vara svårt att få i sig alla näringsämnen, särskilt om kosten är ensidig på grund av du vill begränsa besöken i mataffären. Med en stressig livsstil är det också sannolikt att kroppens förråd är utarmade. Med ett multivitamin- och mineraltillskott kan du vara säker på att du får i dig allt du behöver. Det är extra viktigt att få i sig C-vitamin, D-vitamin, zink och magnesium för immunförsvarets skull.