sport-1685976_1280För att man ska komma långt med sin kampsport så gäller det också att man tränar upp sin spänstighet, styrka och kondition hemma. Här följer tips på övningar som gör detta.

Att hemmaträna kan vara så enkelt som att hoppa en stund varje dag på familjens trampolin, eller göra övningar hemma i vardagsrummet.

Dela upp träningen

För att träna hemma behöver man inte vara idrottsintresserad eller duktig på kampsport. Alla klarar det och det gäller egentligen bara att bestämma sig. Med hemmaträning sparar man tid och gör det enkelt att få med viktigt vardagsträning i tidschemat. I Damernas Värld tipsar man i en artikel om effektiva hemmaövningar och ett schema på hur man kan lägga upp sin hemmaträning veckovis. Bra är alltid att värma upp och där rekommenderas 10 minuters jogging. Sedan gäller det att dela upp sin träning så att man tränar olika partier olika dagar. Du kanske kör rygg och mage på måndagar med rygglyft, plankan och övningen fällkniven. På tisdagar kanske du kör ben och rumpövningar med knäböj, utfallssteg och bakåtsparkar. Det handlar om att komma igång och är man inte så van att träna finns det bra övningar för att komma igång här.

Bli mer explosiv

Något som alltid är bra att träna upp och som gynnar dig extra om du håller på med som annan sport vid sidan av, som exempelvis kampsport, är att träna explosivitet. I en artikel från Metro tipsas det om fyra övningar som hjälper dig med detta; armhävningar med klapp, spänsthopp, utfall till spänsthopp och springande med släpande partner som förklaras såhär:

”Sprint är alltid en bra övning för att öka din explosivitet men för att göra det roligare kan man göra denna variant med en kompis. En håller tag runt midjan på den andra och släpar bakom medan den andre springer allt den har framåt.”