Vad är egentligen rehabilitering av kroppen och vem är stjärnan som just nu genomgår en sådan rutin efter en knäskada?

arena fotbollKampsport är roligt och nyttigt på många sätt, inte minst för hälsan. Men när man rehabiliteras efter en skada kan det vara bra att ta det lite lugnt med sparkarna, i alla fall innan man är tillräckligt stark i sin kropp. Genom att träna på gym som du kan läsa om på medfit.se blir din start mjukare och du håller din kropp stark samtidigt som den läker på ett säkert och tryggt sätt.

Dagligen går det att läsa om olika idrottsstjärnor som skadat sig och sakta och försiktig försöker komma tillbaka till sitt friska jag – med förhoppningen om att kroppen ska kunna prestera igen i sinom tid. En sådan är ingen mindre än Zlatan. I en artikel i Göteborgs-Posten går det att läsa om hur fotbollslegenden nyligen skadade sitt knä i en match mot belgiska Anderlecht. Nu har Zlatan genomfört en knäoperation och hans agent var snabb på att meddela omvärlden att den gåt bra och att stjärnans karriär inte är över – något som flera medier spekulerat i efter händelsen med knät. Nu återstår det bara att rehabilitera skadan i korsbandet, som alla skador måste göras.

Som tur är för Zlatan har han allt stöd han kan få av både sitt lag United och med- och motspelare. En som har hört av sig för att visa stöd, respekt och beundran är ingen mindre än brasilianske Ronaldo, Zlatans gamla idol i Rosengård. Den äldre spelaren menar att styrkan finns i viljan och att han hoppas Zlatan kommer tillbaka starkare än förut. Mer om detta går att läsa om i en artikel i Expressen.

Vad är egentligen rehabilitering?

Vårdguiden 1177 går det att läsa mer om rehabilitering. Målet med detta är att du, efter en skada, ska få tillbaka ett så normalt liv som möjligt oavsett skada. Rehabilitering är vidare ett samlingsnamn för flera olika insatser som kan behövas – på din väg mot hälsa efter sjukdom eller skada. Du ska helt enkelt få så mycket som möjligt tillbaka av din fysiska och psykiska förmåga.