Världens bästa UFC-fighter irländaren Conor McGregor bjuder på sina bästa träningstips inför matcher. Som en av sportens stora stjärnor vet han vad han talar om då han haft mästarbältet i både fjädervikt och lättvikt. Aerob träning, engagemang, yoga och vitt kött är några av hans tips för framgång.

Den mest populära kampsporten är MMA där den största och mest kända delen är Ultimate Fighting Championship, förkortat UFC. Där har vi Alexander ”The Mauler” Gustafsson som den störst lysande stjärnan i Sverige. De internationella stjärnorna är till exempel Conor Mcgregor och Jon Jones. Oavsett vilken nivå du tränar eller tävlar på är det viktigt med rätt sportutrustning, The Mauler är till exempel sponsrad av Bad Boy som har handskar för MMA men också för till exempel thaiboxning.

Conor Mcgregor är en av sportens riktigt stora stjärnor. En sport som når över en miljard människor över hela världen och där Mcgregor är den klart lysande stjärnan. McGregor är bland annat sponsrad av Beats by Dre, Monster Energy och tidigare sponsrad av bland annat Reebok som försåg honom med sportutrustning.

Här är hans åtta träningstips inför match:

  • Variation – Är du dålig på en stil i ringen kommer den andra fightern utnyttja det. Du måste träna alla delar inom MMA.
  • Aerob/Anaerob träning – Syftar till att öka toppkraftutveckling och hur mycket syre kroppen klarar att förbruka under maximalt arbete.
  • Engagemang – Det är väldigt hårt arbete och lämnar lite tid åt annat.
  • Vad du inte ska göra – Gå in för hårt i sparring. Nära en fight får det absolut inte var hård sparring för att undvika skador.
  • Återhämtning – Att vila och återhämta sig är minst lika viktigt som hård träning.
  • Mindset – Inför en match är allt fokus på den. Det gäller att hålla fokus och förbereda sig mentalt.
  • Yoga – När kroppen får ta mycket stryk är yoga perfekt för att arbete med kroppens flexibilitet. Skön yoga tänjer ut kroppen ordentligt.
  • Mat – Mycket vitt kött, grönsaker och frukt. Protein är väldigt viktigt och att se till att vätskebalansen är rätt.

Vad har träningen gett Conor McGregor?

Han är första europé som var mästare i två viktklasser samtidigt i MMA. Han har gått 25 matcher med 21 vinster varav 18 på KO/TKO och fyra förluster. 2015 fick Mcgregor sin fjäderviktstitel i UFC i den kortaste titelmatchen i organisationens historia. Han blev även mästare i både fjädervikt och lättvikt i UFC.